Note 4 mü Note 4 Edge mi ?


Akıllı telefon piyasası gün geçtikçe ısınıyor , kızışıyor.Firmalar yeni ürünlerini sergiliyor fakat her yıl olağan durum bu yıl da karşımıza çıkıyor ve bize golünü atarak "Note 4-Note 4 Edge" kararsızlığını düşündürüyor.İlk önce belirtmek isterim ki iki cihazı da Türkiye'den alacak olursanız Note 4'ü Exynos 1.3 GHz ve 1.9 GHz 4 Çekirdek Mali T760 , Note 4 Edge'yi Qulacomm Snapdragon 805 2.7 GHz 4 Çekirdek Adreno 420 ile karşılaşacaksınız. Bu yazımızda daha çok özelliklerini değil de verimlilik açısını ve beklentileriniz doğrultusunda hangisine yönelmeniz gerektiğini aktaracağım.Malum özelliklerini her yerde bulabilirsiniz.


 Öncelikle belirtmek isterim ki Note Edge yeni kan olduğu için ve ilk deneme olduğu için Samsung'un güncelleme konusunda elini ayağını çekmesi söz konusu.Fakat Note serisi gibi bunu da ilerletebilir ve güncelleme de sıkıntı olmaz.Bu kısım tamamen kullanıcının şansına veya tahminine bağlı bir durum çünkü teknoloji severler olarak bu kısımda farklı düşüncelere ayrılabiliyoruz.
İkinci bir önemli kısım ise kullanıcıların cihazı kullanma biçimi bu daha çok beklenti olarak nitelendirilse de benim burada demek istediğim cihazı nasıl kullanacaksınız ve ne kadar anlıyorsunuz ? sorusu . Çünkü cihazı alıp root atan kafasına göre rom atan kişilerin yanı sıra güncellemeler ile yetinen ve riske girmek istemeyen kişiler de var.Root olayı ile haşır neşir olan kullanıcıların Snapdragon 805'li Edge'yi seçme ihtimalleri daha yüksek şayet geçen yıl Note 3'ü Türkiye den alıp Exynos işlemcisi sayesinde uygun mod bulunamamıştı.Firmalar snpadragona daha çok mod veriyorlar bu da çeşitlilik ve ayrı bir güzellik katıyor.



Cihazlarda performans olarak pek bir farklılık yok (marka farkı var daha ne olsun :) ) fakat sadece GTA San Andreas oyununda Note Edge nin sıkıntı yarattığı gözlemleniyor onun haricinde tüm grafiği yüksek fiyakalı oyunları oynamanız da hiç bir sıkıntı olmayacağına güvenebilirsiniz ( en azından 2 yıl rahat ) 
Sağ elinizle mi kullanıyorsunuz telefonları ? Eğer öyle ise ve Edge hoşunuza gittiyse fark ettiğiniz gibi kötü bir haberimiz var.Çünkü Edge ekranı (kavisli ekran) sağ tarafa geliyor ve haliyle çerçevesiz hemde parmağınızın ekranda uğraşırken oraya değip işinizi aksatması da çok yüksek bir oran.


Note Note 2 Note 3 kullanmış biri olarak Edge nin bu kuzen yarışında bir tık daha önde olduğunu (şahsi fikrim) belirtmek isterim.Hem daha fazla bir premıum hissiyatı veren ve şık duran bir cihaz olmuş.Performans olarak her ne kadar Exynos daha iyi sonuçlar versede Snapdragonu yedirmem :)
Uzun lafın kısası sonuç yine kullanıcıda bitiyor biz gerçekleri ve bazı yerlerde fikirlerimizi belirttik ve sunduk.
Herkese iyi hafta sonları , beklentilerinizi yazarsanız memnun oluruz.














     Yazar:Ali Kahveci     











Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder