Instagram'ın kurucuları istifa etti!

Popüler sosyal medya ağlarından olan, çokça insanın severek kullandığı Instagram; 6 Ekim 2010 tarihinde Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından hayata geçirildi. Şirketin 8.seneyi geride bırakması beklenirken geçtiğimiz günlerde ses getiren bir haber geldi..

Mark Zuckerberg haberi doğruladı !

Aktif kullanıcı sayısı 1 Milyarın üstünde olan şirketten ayrılma kararı alan kurucuları, Mark Zuckerberg tarafından Facebook'un resmi hesaplarından paylaştığı duyuru ile kesinlik kazandı.

Peki ama neden ?

Bu konuda bir çok iddia var, ama en somut bilgi yabancı basın organlarının söylediğine göre ; Facebook tarafından Instagram'a vaad edilen sözlerin tutulmaması ile (özerklik gibi)  patlak veren durum istifaya kadar gidiyor.
Mark Zuckerberg ile Kevin Systrom arasında da daha önce büyük anlaşmazlıklardan doğan tartışmaların bu kararda etkiliği olduğu, Instagram'a yeterli özgürlüğü ve adil durumun sağlanmadığı için Facebook ile iplerin gerildiği söyleniyor.












Bir istifa daha ..

Unutulmaması gerekir ki bu yılın başlarında Şirket Kamu Politikası yöneticisi Nicole Jackson Colacov'da Facebook'tan ayrılma kararı almış ve şirketle iplerini koparmıştı..

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder