Medicane (Kırbaç Kasırgası) Pazar günü geliyor! İç Anadolu'da tehlikede..

Medicane adıyla bilinen, özellikle 1970 lerden itibaren kayıtlarda gözüken Kırbaç Kasırgası Ege bölgemizi tehdit ediyor! Kasırganın hızının saatte 130 km/s olması bekleniyor!


Kırbaç Kasırgası Nedir?

Sadece Eylül'den Ekim'e geçiş ayında oluşan kasırga ; İyonya denizi ve güneyinde bir de Fransa'nın güneyinde meydana geliyor.
Deniz sıcaklığı ile beslenen ve özellikle karanın, adaların olmadığı açık denizlerde kendini gösteren Medicane, bir üst seviyesine ulaştığı için güncel harita verilerine göre; Yunanistan'ın Rodos adalarından giriş yaparak Muğla, Bodrum kıyımızı vurması bekleniyor! Aynı haritadaki verilere bakacak olursa Aydın, İzmir sırasıyla Marmara'ya kadar çıkabilecek büyüklükte!
Diğer tahmin modeli haritasında ise, giriş yaptığı yerin önceki harita verileriyle aynı olduğu, (Rodos'tan Muğlaya) fakat direk İç Anadolu'ya geçiş yapacağını gösteriyor.


Zamanı belli mi ?

Uzmanlara ve harita verilerine göre Medicane Kasırgası; 2 gün sonrayı yani 30 Eylül Pazar gününü işaret ediyor. Yeni ayrıntılar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.
Google+'da Paylaş

Yazar Adam Gibi Teknoloji

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder